6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Galette des Rois to wypiek przygotowany z dwóch płatów...
fot. AB Photography/Getty Images

Tradycyjne galette des rois na święto Trzech Króli. Odkryj sprawdzony przepis Davida Gaboriauda. Ten wypiek skrywa słodką niespodziankę

Galette des Rois to wypiek przygotowany z dwóch płatów ciasta francuskiego, masy migdałowej, masła, cukru i ciemnego rumu bądź wanilii. Jednak jego najważniejszym elementem jest porcelanowa figurka lub cały migdał migdał.

Zobacz również

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

NOWE
Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Burze w Kujawsko-Pomorskiem - ostrzeżenie IMGW. Alert 2. stopnia dla całego regionu!

NOWE
Burze w Kujawsko-Pomorskiem - ostrzeżenie IMGW. Alert 2. stopnia dla całego regionu!

Polecamy

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie

Ogromne mandaty za wywieszanie flagi! Sprawdź, jak uniknąć kary i aresztu

Ogromne mandaty za wywieszanie flagi! Sprawdź, jak uniknąć kary i aresztu

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza