6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie...
fot. Katarzyna Laszczak

Podagrycznik to znienawidzony chwast. Ale ma mnóstwo zalet! Jak wykorzystać właściwości podagrycznika? Zrób sałatkę i leczniczy napar

Młode liście i łodygi podagrycznika można jeść – świetnie nadają się do sałatek i surówek. Do jedzenia w szczególności warto wybierać młode liście podagrycznika wraz z łodyżkami – są one jasnozielone i błyszczące. Ich smak jest anyżkowy i słodkawy. Starsze liście są gorzkawe i mniej aromatyczne.

Zobacz również

Tak się bawi Toruń w Largo Clubie. Mamy kolejne zdjęcia z imprez

NOWE
Tak się bawi Toruń w Largo Clubie. Mamy kolejne zdjęcia z imprez

Gminny Dzień Strażaka świętowano w Opatowcu. Medale i odznaczenia [ZDJĘCIA, WIDEO]

NOWE
Gminny Dzień Strażaka świętowano w Opatowcu. Medale i odznaczenia [ZDJĘCIA, WIDEO]

Polecamy

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Plaga włamań na działkach ROD! Zobacz, jak możesz się chronić przed złodziejami

Plaga włamań na działkach ROD! Zobacz, jak możesz się chronić przed złodziejami