3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych...
fot. 123RF/yuragolub

Nieprawdopodobnie ostre i wytrzymałe – noże japońskie. Musisz je mieć w swoje kuchni. Dzięki nim będziesz gotował jak szef restauracji

Ostrzałka do noży japońskich

Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych kamieni do ostrzenia, które zanurza się w wodzie. Noże te często mają ostrza o mniejszym kącie niż noże zachodnie, dlatego ważne jest, aby dostosować kąt ostrza do około 15-20 stopni.

Zobacz również

Polacy w Grecji. Tomasz Kędziora sięgnął po mistrzostwo. Szymański z golem

Polacy w Grecji. Tomasz Kędziora sięgnął po mistrzostwo. Szymański z golem

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Polecamy

Masz w domu stare świece? Zrób z nich świeczkę na komary i postaw na balkonie

Masz w domu stare świece? Zrób z nich świeczkę na komary i postaw na balkonie

Małe oczko wodne możesz postawić na balkonie. Zobacz, jak prosto da się je zrobić

Małe oczko wodne możesz postawić na balkonie. Zobacz, jak prosto da się je zrobić

Kwiaty na ślub to przeżytek. O to możesz poprosić gości w zaproszeniu ślubnym

Kwiaty na ślub to przeżytek. O to możesz poprosić gości w zaproszeniu ślubnym