5 z 12

fot. Karina Trojok/ Polska Press
jakie grille wybieramy?
Jeżeli grillujemy na grillach węglowych, to najchętniej korzystamy z brykietu – odpowiedziało tak 55 proc. ankietowanych.
6 z 12

fot. Karina Trojok/ Polska Press
Grill z marketu. Warto?
Polacy wciąż najchętniej wybierają niedrogie modele marketowe, które mieszczą się w niższym pułapie cenowym niż grille markowe.
7 z 12

fot. Lucyna Nenow/ Polska Press
Na co zwrócić uwagę kupując grilla?
Przy wyborze grilla najczęściej kierujemy się takimi kryteriami jak: rodzaj rusztu, jego powierzchnia, a także liczba palników i wyposażenie dodatkowe np. wbudowany w pokrywę termometr
8 z 12

fot. Sylwia Penc/ Polska Press
Jakie mięso na grilla?
Niekwestionowaną królową grilla jest karkówka. Dużą popularnością cieszy się także kiełbasa i kurczak.