1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

5 niesamowitych atrakcji Chorwacji. Mało kto o nich wie

5 niesamowitych atrakcji Chorwacji. Mało kto o nich wie

Jak kursować będzie trójmiejska komunikacja miejska podczas Świąt Wielkanocnych?

NOWE
Jak kursować będzie trójmiejska komunikacja miejska podczas Świąt Wielkanocnych?

Polecamy

Mahonia już zaczyna kwitnąć. Sprawdź, kiedy ją przyciąć

Mahonia już zaczyna kwitnąć. Sprawdź, kiedy ją przyciąć

Niezapomniane wielkanocne śniadanie. Pomysły na piękne ozdobienie talerzy i sztućców

Niezapomniane wielkanocne śniadanie. Pomysły na piękne ozdobienie talerzy i sztućców

Prosił o zgodę na nowe okna – dobudował dwa piętra. Samowola budowlana w bloku

Prosił o zgodę na nowe okna – dobudował dwa piętra. Samowola budowlana w bloku