2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Wielkanoc 2024. Świąteczne życzenia dla naszych Czytelników

NOWE
Wielkanoc 2024. Świąteczne życzenia dla naszych Czytelników

Pożar w kamienicy przy ul. Toruńskiej w Grudziądzu

Pożar w kamienicy przy ul. Toruńskiej w Grudziądzu

Polecamy

Nadchodzą „noce nietoperzy”. Sprawdź, co zrobić, gdy wleci do domu

Nadchodzą „noce nietoperzy”. Sprawdź, co zrobić, gdy wleci do domu

Te wielkanocne wianki to hit 2024. Zobacz najmodniejszą dekorację na Wielkanoc 2024

Te wielkanocne wianki to hit 2024. Zobacz najmodniejszą dekorację na Wielkanoc 2024

Wiosenne nawożenie trawnika to sposób na piękną murawę. „Nakarm” trawę już teraz

Wiosenne nawożenie trawnika to sposób na piękną murawę. „Nakarm” trawę już teraz