1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani....
fot. Katarzyna Laszczak

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajka kania

W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani. Jednak zbierając te grzyby, trzeba również zwracać uwagę na wygląd i cechy trzonu, które odróżniają czubajki kanie od niejadalnych, a nawet trujących gatunków.

Zobacz również

Preludium do długiego weekendu w wykonaniu orkiestry symfonicznej

NOWE
Preludium do długiego weekendu w wykonaniu orkiestry symfonicznej

Nowy trener w Wólce Pełkińskiej

NOWE
Nowy trener w Wólce Pełkińskiej

Polecamy

Portulaka rośnie jak chwast, ale ma super smak. Możesz ją mieć w ogrodzie i doniczce

Portulaka rośnie jak chwast, ale ma super smak. Możesz ją mieć w ogrodzie i doniczce

Genialny trik na pakowanie ubrań na majówkę. Zrezygnuj z walizki i kup torbę za 6 zł!

Genialny trik na pakowanie ubrań na majówkę. Zrezygnuj z walizki i kup torbę za 6 zł!

Ile kosztuje mycie dachu w 2024? Sprawdź cennik i oceń, czy stać cię na tę usługę

Ile kosztuje mycie dachu w 2024? Sprawdź cennik i oceń, czy stać cię na tę usługę