4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak...
fot. Fot.TERESA KASPRZYCKA<span>&nbsp;

Sposoby na udane przetwory z warzyw i owoców. Z czego i jakie przetwory najlepiej robić [PRZEPISY]

Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak ogórkom i innym warzywom, ale także konserwuje produkt. Dlatego kiszonki w dobrze zakręconych słoikach można przechowywać nawet do kilku miesięcy. Ogórki kiszone są źródłem wielu cennych witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. dużo witaminy C i witaminy K.

Zobacz również

Wielki Czwartek w Przemyślu. Msza Krzyżma z udziałem księży z całej diecezji

Wielki Czwartek w Przemyślu. Msza Krzyżma z udziałem księży z całej diecezji

Niezwykły, ważny dla Przemyśla dokument z 1790 roku dostępny w Internecie [ZDJĘCIA]

NOWE
Niezwykły, ważny dla Przemyśla dokument z 1790 roku dostępny w Internecie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Werbena patagońska będzie kwitła do mrozów. Polecamy najprostszy poradnik uprawy

Werbena patagońska będzie kwitła do mrozów. Polecamy najprostszy poradnik uprawy

Ściereczka do mycia okien, która zmienia wszystko. Wystarczy woda i nie ma smug

Ściereczka do mycia okien, która zmienia wszystko. Wystarczy woda i nie ma smug

Jak i kiedy siać groszek pachnący? Zrób to w ten sposób, a będzie pachnieć do jesieni

Jak i kiedy siać groszek pachnący? Zrób to w ten sposób, a będzie pachnieć do jesieni