4/6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak...
fot. Fot.TERESA KASPRZYCKA<span>&nbsp;

Kwas powstający w czasie kiszenia nie tylko nadaje smak ogórkom i innym warzywom, ale także konserwuje produkt. Dlatego kiszonki w dobrze zakręconych słoikach można przechowywać nawet do kilku miesięcy. Ogórki kiszone są źródłem wielu cennych witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. dużo witaminy C i witaminy K.

Zobacz również

Te grzyby zbierzesz w czerwcu. Nie musisz czekać do jesieni!

Te grzyby zbierzesz w czerwcu. Nie musisz czekać do jesieni!

Jakie warzywa posadzić na balkonie? Polecamy 10 roślin do doniczkowego warzywnika

Jakie warzywa posadzić na balkonie? Polecamy 10 roślin do doniczkowego warzywnika

Polecamy

Fotowoltaika, która produkuje prąd w nocy? To nie żart. Stworzyli ją naukowcy

Fotowoltaika, która produkuje prąd w nocy? To nie żart. Stworzyli ją naukowcy

Bratki, niezapominajki, goździki, malwy i inne kwiaty dwuletnie. Posiej je latem!

Bratki, niezapominajki, goździki, malwy i inne kwiaty dwuletnie. Posiej je latem!

Ile kosztuje remont w 2022 roku? Sprawdź, ile trzeba zapłacić za panele i glazurę

Ile kosztuje remont w 2022 roku? Sprawdź, ile trzeba zapłacić za panele i glazurę

Więcej informacji na stronie głównej RegioDom
Dodaj ogłoszenie