3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na...
fot. pixabay.com

Jak przechowywać i podgrzewać ugotowaną żywność? Nie wyrzucaj resztek jedzenia do kosza na śmieci

Kurczak

Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na później. To świetna okazja, żeby przygotować z niego później np. lunch do pracy. Przede wszystkim resztki kurczaka zostaw pod przykryciem do ostygnięcia, następnie przechowuj je w lodówce do 3 dni. Gotowanego czy pieczonego kurczaka można też zamrozić.

Przed podgrzaniem kurczaka najlepiej jest wyjąć wcześniej z lodówki, aby miał temperaturę pokojową. Jeśli masz takż możliwość, zamiast mikrofali do podgrzania wybierz patelnię lub piekarnik.

Zobacz również

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Dzień otwarty 2024 w Zespole Szkół Ekonomicznych („ekonomik”) w Radomsku. ZDJĘCIA

Dzień otwarty 2024 w Zespole Szkół Ekonomicznych („ekonomik”) w Radomsku. ZDJĘCIA

Polecamy

Szukasz wygodnego leżaka na mały balkon? Koniecznie przeczytaj przed zakupem!

Szukasz wygodnego leżaka na mały balkon? Koniecznie przeczytaj przed zakupem!

Grill w ogródku może cię kosztować sporo pieniędzy. Lepiej sprawdź przepisy

Grill w ogródku może cię kosztować sporo pieniędzy. Lepiej sprawdź przepisy

Czym polerować kabinę prysznicową? Produkt z „myjki” sprawi, że osad zniknie na długo

Czym polerować kabinę prysznicową? Produkt z „myjki” sprawi, że osad zniknie na długo