2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

Żużlowy mistrz Polski ma problem. Wycofanie się jednego z głównych sponsorów!

Niewybuch znaleziony koło Bełchatowa. Na miejscu interweniowali saperzy

Niewybuch znaleziony koło Bełchatowa. Na miejscu interweniowali saperzy

Polecamy

Kleszcze w ogrodzie – jak się ich pozbyć? Sprawdź patent z ziemią okrzemkową

Kleszcze w ogrodzie – jak się ich pozbyć? Sprawdź patent z ziemią okrzemkową

Dekoracje z wikliny to znowu hit. Zobacz, jak pięknie możesz ozdobić salon na wiosnę

Dekoracje z wikliny to znowu hit. Zobacz, jak pięknie możesz ozdobić salon na wiosnę

Jak zrobić naturalny zapach do samochodu? Tak poprawisz sobie nastrój w czasie jazdy

Jak zrobić naturalny zapach do samochodu? Tak poprawisz sobie nastrój w czasie jazdy