2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Chemik Police mistrzem Polski! Rysice Rzeszów nie mogły nic zmienić [ZDJĘCIA]

Chemik Police mistrzem Polski! Rysice Rzeszów nie mogły nic zmienić [ZDJĘCIA]

Seyran, Suna, Pelin czy Asuman? Zdecyduj, która aktorka jest najlepsza!

Seyran, Suna, Pelin czy Asuman? Zdecyduj, która aktorka jest najlepsza!

Polecamy

Remonty ruszają na wiosnę, a fachowców ubywa. Zobacz, na kogo najczęściej „polujemy”

Remonty ruszają na wiosnę, a fachowców ubywa. Zobacz, na kogo najczęściej „polujemy”

Nadchodzi ochłodzenie, a w nocy przymrozki. Zabezpiecz rośliny, żeby ich nie stracić

Nadchodzi ochłodzenie, a w nocy przymrozki. Zabezpiecz rośliny, żeby ich nie stracić

Kleszcze w ogrodzie – jak się ich pozbyć? Sprawdź patent z ziemią okrzemkową

Kleszcze w ogrodzie – jak się ich pozbyć? Sprawdź patent z ziemią okrzemkową