4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Gdzie można się wyspowiadać w Opolu, Nysie czy Brzegu? Sakrament dla spóźnialskich

Gdzie można się wyspowiadać w Opolu, Nysie czy Brzegu? Sakrament dla spóźnialskich

Msza krzyżma świętego. Co wiemy o tej niezwykłej liturgii?

Msza krzyżma świętego. Co wiemy o tej niezwykłej liturgii?

Polecamy

Budleja ozdobi ogród, a z tymi roślinami będzie wyglądała jeszcze piękniej

Budleja ozdobi ogród, a z tymi roślinami będzie wyglądała jeszcze piękniej

Robisz sadzonki ogórków? Nie każda doniczka jest dobra

Robisz sadzonki ogórków? Nie każda doniczka jest dobra

Ściereczka do mycia okien, która zmienia wszystko. Wystarczy woda i nie ma smug

Ściereczka do mycia okien, która zmienia wszystko. Wystarczy woda i nie ma smug