4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Kibicowałeś na meczu Stali Stalowa Wola z Sandecją Nowy Sącz? [ZDJĘCIA TRYBUN]

Kibicowałeś na meczu Stali Stalowa Wola z Sandecją Nowy Sącz? [ZDJĘCIA TRYBUN]

Wybory do rady miasta Gorzowa. Oto kandydaci i ulice w okręgu nr 2

Wybory do rady miasta Gorzowa. Oto kandydaci i ulice w okręgu nr 2

Polecamy

Te jajka są najlepsze do święconki. Najważniejszy symbol w koszyczku na Wielkanoc

Te jajka są najlepsze do święconki. Najważniejszy symbol w koszyczku na Wielkanoc

Masz to urządzenie w domu? Ostrzenie noży poprawi jego wydajność. Te 3 pomysły to hit

Masz to urządzenie w domu? Ostrzenie noży poprawi jego wydajność. Te 3 pomysły to hit

Werbena patagońska będzie kwitła do mrozów. Polecamy najprostszy poradnik uprawy

Werbena patagońska będzie kwitła do mrozów. Polecamy najprostszy poradnik uprawy