Piekarnik z ceramicznym kamieniem do pieczenia pizzy

Czy producenci piekarników mogą jeszcze czymś zaskoczyć? W funkcjach sprzętu będzie ciężko. Pole do popisu jest jeszcze w kwestii wyposażenia. W tym modelu można na przykład znaleźć profesjonalny kamień do pieczenia i podgrzewania pizzy.
  • Kamień do pieczenia pizzy

    Piekarnik ma w zestawie kamień do pizzy.

    Solgaz
  • Dotykowe sterowanie

    Sterowanie dotykowe jest wygodne i ułatwia czyszczenie piekarnika.

    Solgaz
  • Piekarnik do zabudowy

    Piekarnik ma potrójną szybę, dlatego dzieci mogą bezpiecznie bawić się w jego pobliżu.

    Solgaz
  • Piekarnik w zabudowie

    Piekarnik można zintegrować z płytą indukcyjną lub gazową.

    Solgaz

Piekarnik elektryczny SP-50 wyposażony jest w dotykowe sterowanie, które oprócz wygody, ułatwia również czyszczenie sprzętu. Urządzenie jest bezpieczne, ponieważ potrójna szyba nie nagrzewa się – mimo wysokich temperatur wewnątrz piekarnika. Można uzyskać temperaturę wewnętrzną od 50 do 270 stopni Celsjusza. Do piekarnika można dokupić płytę gazową lub indukcyjną.

Zobacz również: Piekarniki do zabudowy ubrany w biżuterię 

Kamień do pizzy jest standardowym wyposażeniem piekarnika. To nowość na rynku. Na kamieniu tym można zarównopiec, jak i podgrzewać – trzyma ciepło jeszcze długo po wyciągnięciu go z piekarnika. Sprawdza sięrównież na grillu oraz do pieczenia chleba.

Podstawowe funkcje piekarnika to:

  • Rozmrażanie – załącza się wewnętrzny wentylator obiegowy i lekko podgrzane powietrzeogrzewa równomiernie potrawę.
  • Opiekacz wzmocniony – funkcja przyśpiesza proces opiekania dla większych porcji potraw
  • Opiekacz/grill powierzchniowy – do opiekania małych porcji mięs, wyrobów wędliniarskich,tostów.
  • Opiekacz/grill z wymuszonym obiegiem gorącego powietrza – do przyspieszania procesuopiekania.
  • Pieczenie z nagrzewaniem od dołu wsadu piekarnika – funkcja zalecana w niektórych przepisach.
  • Pieczenie z nagrzewaniem od dołu i góry – z włączonym termoobiegiem powietrza.
  • Włączony termoobieg – przydatny gdy w szybki sposób chcemy ostudzić piekarnik, potrawę lubwysuszyć owoce czy grzyby.
  • Pieczenie z włączonym grzaniem od dołu i góry – najczęściej używane do pieczenia mięs, ciast,chleba, pizzy itp.

Piekarnik wyposażony jest w: ceramiczny kamień do pizzy, blachę do pieczywa, tacę do pieczeni, ruszt mniejszy, ruszt większy, uchwyt do blach i rusztów oraz zestaw do rożna. 

Autor: redakcja.regiodom
4komentarzy
Dodaj komentarz

Komentarze (4)

uwielbiam ich, straszliwie mi sie podoba ta solgazowa czerń
Joanna, 17.03.2015, 15:33
Kupiłem piekarnik razem z płytą gazową. Wrażenie robi właśnie wyposażenie. Jest wszystko czego można potrzebować - blaszki, ruszt i kamień do pieczenia pizzy. Myślałem, że sam kamień to trochę lipa, ale zrobiliśmy z dziewczną testy i pizza zrobiona na kamieniu jest naprawdę zaje.... Prawie jak z pieca. Mega.
Basket, 19.01.2016, 10:56
Do solgazu przyciągnęła mnie oczywiscie plyta gazowa, ale przy remoncie kuchni chcialem miec wszystkie sprzety z jednej firmy. Wiadomo, ze zazwyczaj wyglada to lepiej. Kupilem i plyte, i okap i piekarnik. I szczerze mowiac plyta to najmniejsza zaleta firmy. Okap wyglada obłędnie. Piekarnik ma wszystko czego potrzeba, bez zbednych fajerwerków. Dziala i robi wszystko co powinien. Generalnei to nie ma sie czego bac. Okazuje sie, że Polacy potrafią robić dobry sprzet.
Janek, 19.01.2016, 11:01
U siebie mam komplecik tj. okap, płytę i piekarnik. Zachwyt nie mija. A ich wygląd zapiera dech. Jedzonko wychodzi przepyszne.
Mikal, 08.11.2016, 13:22