Rośliny strączkowe w niezwykłym wydaniu. Przepisy (WIDEO)

Strączki to szeroka rodzina, która nie ogranicza się tylko do znanych wszystkim grochu i fasoli. Zobacz przepisy na dania z wykorzystaniem roślin strączkowych.
  • Ciasto z czerwonej fasoli

    Dzień Dobry TVN/x-news
  • Przepis na ciasto z czerwonej fasoli

    Dzień Dobry TVN/x-news
  • Puree z grochu z kotlecikiem

    Dzień Dobry TVN/x-news
  • Przepis na puree z grochu

    Dzień Dobry TVN/x-news

Kucharz Piotr Kucharski przygotowuje dania z roślinami strączkowymi w roli głównej. Ekspert mówi również, jak przygotowywać rośliny strączkowe, by po ich zjedzeniu nie mieć wzdęć. Przede wszystkim nie można ich gotować bez namaczania i płukania.

W menu kucharza są potrawy, takie jak: puree z grochu z kotlecikami, sałatka z czarnej soczewicy oraz czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli będące alternatywą dla osób, które nie tolerują glutenu. Ciasto pieczone jest bez mąki. Po upieczeniu należy polać je polewą czekoladową, by deser nie był za suchy.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news 

Zobacz również: Zapomniane warzywa - topinambur, wężymord, pasternak i jarmuż 

Autor: redakcja.regiodom
0komentarzy